cf80ceaecebbceb9cebdcebf-cf83cebaceb5cf8dcebfcf821

 

Υλικά

1 κιλό ρεβύθια
2-3 κρεμμύδια κομμένα κομματάκια
1/2 λίτρο ελαιόλαδο
αλάτι
φύλλο δάφνης

Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα έχουμε καθαρίσει και έχουμε βάλει τα ρεβύθια σε νερό βρόχινο κατά προτίμηση όπως όλα τα όσπρια. Την επομένη βάζουμε όλα τα υλικά στο ειδικό πήλινο τσικάλι, τη «σκεπασταριά» και συμπληρώνουμε νερό «μέχρι κάτω από το αυτί του τσικαλιού» (κάτω απ” το χερούλι).Τα ψήνουμε σε φούρνο με κλαδιά για αρκετές ώρες και χυλώνουν με τρόπο που δεν περιγράφεται ούτε στην κατσαρόλα ούτε στον ηλεκτρικό φούρνο…

Αυτό είναι ακόμα και σήμερα το παραδοσιακό κυριακάτικο φαγητό στο νησί!

Και το παραδοσιακό φαγητό της Δευτέρας

Ρεβύθια με το ρύζι

Ότι έχει περισσέψει από την Κυριακή μαζί με «ένα κόμπο» λάδι(ελάχιστο) και ένα φλυτζάνι ρύζι μαγειρεύονται λίγη ώρα και όταν γίνει το ρύζι έχουμε έτοιμο ένα άλλο φαϊ!!!

Καλή Εβδομάδα και Καλή Όρεξη!!!

:-)

 

ΠΗΓΗ από το βιβλίο Σιφνέϊκες Γεύσεις