«Αγάπες Μάγισσες»

0

Βραδιά Αφήγησης και τραγουδιού

Τετάρτη 30 Ιουλίου & ώρα 21:00
Πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Λουκά 

Ένα ταξίδι στα  άλλοτε σκοτεινά και άλλοτε φεγγοβόλα μονοπάτια της αγάπης και του έρωτα, μέσα από λαϊκά παραμύθια, μύθους και ιστορίες, μουσικές και τραγούδια. Με τους: Νίκη Κάπαρη-αφήγηση/Γιάννη Ψειμάδα-μουσικές ατμόσφαιρες, τραγούδι.

“Η Νίκη Κάπαρη (παιδαγωγός,  λαογράφος, και επαγγελματίας παραμυθιού για πάνω από 15 χρόνια) με ένα μοναδικό ποιητικό τρόπο, αφηγείται παραμύθια, μύθους και ιστορίες σε μικρούς και μεγάλους. Τους ταξιδεύει σε μαγικές ασύνορες χώρες, όπου η ομορφιά της ψυχής, ο έρωτας, η δικαιοσύνη και η αρμονία βασιλεύουν, ενώ το ψέμα απογυμνώνεται και δεν έχει καμιά θέση.

Το 2000 συναντιέται με τον μουσικοσυνθέτη Γιάννη Ψειμάδα (συνθέτης θεατρικής μουσικής καθώς και της τελετής Αφής της Ολυμπιακής φλόγας για Sochi 2014 και Nanjing 2014) και δημιουργούν μαζί την ομάδα «Παραμυθοσέντουκο».

Ερευνούν και συλλέγουν ελληνικά λαϊκά παραμύθια, τα οποία ζωντανεύει μέσα από την αφήγησή της η Νίκη και σχολιάζει ο Γιάννης με μουσικές, ηχητικά τοπία και τραγούδια, που δημιουργεί για την κάθε ιστορία ξεχωριστά με μουσικά όργανα από όλο τον κόσμο.

Αγαπούν να δείχνουν τη δουλειά τους σε βιβλιοθήκες, Μουσεία και χώρους τέχνης  γιατί θεωρούν τους χώρους αυτούς ιδιαίτερα ζωντανούς και θέλουν να φέρνουν μικρούς και μεγάλους σε επαφή με την παράδοση και τον πολιτισμό, που αυτοί οι χώροι κουβαλούν.

Από το 2006 ως σήμερα συνεργάζονται, εκτός των άλλων, με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, όπου παρουσιάζουν το «Παραμύθι της Κυριακής στο Μουσείο».

Στόχος μας τα λόγια της γιαγιάς να βρούνε ξανά την  ψυχή  τους και την αλήθειά τους, να ζωντανέψουν τα άλογα του Ήλιου, και ο Ηρακλής με το Διόνυσο αγκαλιά να χορέψουν τη δική τους ιστορία.”

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

Αγάπες Μάγισσες

Απάντηση