Βαθύ

0

Το τοπωνύμιο Βαθύ (εννοείται λιμάνι ή έδαφος) είναι ουσιαστικοποιημένο ουδέτερο του επιθέτου βαθύς και σημαίνει ότι το λιμάνι βρίσκεται σε βαθύτερο, σε χαμηλότερο σημείο σε σχέση με τη γύρω περιοχή ή ότι η θάλασσα έχει μεγάλο βάθος κοντά στην ξηρά για να προσεγγίζουν τα πλοία.
Από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες του νησιού, το Βαθύ βρίσκεται στα δυτικά, 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Απολλωνία, με ρηχά νερά κι έχει μήκος 1.500 μέτρων. Είναι οργανωμένη και διαθέτει δωρεάν parking για το αυτοκίνητό σας, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Δεν πρέπει να παραλείψουμε τα παραδοσιακά ταβερνάκια κυριολεκτικά πάνω στο κύμα τα οποία προσφέρουν φρέσκους ψαρομεζέδες με την συνοδεία ούζου ή παγωμένης μπύρας.
Η διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του δρόμου καθώς και η κατασκευή αποβάθρας καθιστούν σήμερα και από τη στεριά και από τη θάλασσα πολύ προσιτό στον επισκέπτη τον γραφικό και ήρεμο αυτόν παραλιακό οικισμό. Το χωριό και η ομώνυμη παραλία απέχουν από την Απολλωνία 10 χιλιόμετρα. Τόσον ο παλιός πεζόδρομος, όσο και ο αμαξωτός προς το Βαθύ, που είναι παλαιός οικισμός αγγειοπλαστών στα Ν.Δ. παράλια του νησιού, διέρχεται από την Καταβατή.
Επίσης, υπάρχει και η παραλία Τσόπος, νότια από το Βαθύ που μπορείς να πας με αυτοκίνητο.

Απάντηση