Δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης στη Σίφνο

0

Σημαντική εξέλιξη για τον Πολιτισμό της Σίφνου θεωρείται η ένταξη του Δήμου σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Leader+) για την αποκατάσταση Δημοτικού κτιρίου(κτίριο Ανδρόνικου-πάνω από το Δημοτικό πάρκινγκ της Απολλωνίας) και την διαμόρφωση του ως εκθεσιακού χώρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 142.000,00€ και η σχετική σύμβαση υπογράφηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου από το Διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων ΑΕ και συντονιστή της Ομάδας Τοπικής Δράσης(ΟΤΔ) κ. Κώστα Βολτή και από το Δήμαρχο Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη.Κώστας Βολτής και o Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης

Ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργήσει ως Δημοτική Πινακοθήκη, αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τον Πολιτισμό του νησιού μας και δίνοντας την ευκαιρία στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες  να απολαμβάνουν, σε μόνιμη πλέον βάση, μοναδικά εκθέματα που θα φιλοξενούνται σε αυτήν.

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών και τη δημοπράτηση του έργου και αφού το Δημοτικό Συμβούλιο λάβει τις απαιτούμενες αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης, θα σας ενημερώσουμε για τα έργα που θα φιλοξενηθούν στο χώρο.

Ήδη υπάρχει πρόθεση δωρεάς προς το Δήμο ενός σημαντικού αριθμού έργων από σπουδαίους ζωγράφους, «μετοίκους» και αγαπημένους φίλους της Σίφνου.

Απάντηση