Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ευγενίδου για τη Σίφνο: «Η γνώση ταξιδεύει στη Σίφνο»!

0


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η γνώση ταξιδεύει στη Σίφνο» που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι εξής δραστηριότητες:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΪΟΥ

«Προσσελήνωση»

Σάββατο 19 Μαΐου 2012, 11 π.μ.

Ο παιδαγωγός – εμψυχωτής Δικαίος Χατζηπλής από τις Εκδόσεις Πατάκη, θα υποδεχθεί τα παιδιά φέρνοντάς τα σε επαφή με το βιβλίο «Προσσελήνωση». Από την επαφή αυτή θα αποκομίσουν πληροφορίες για το Διάστημα και τις πρώτες διαστημικές πτήσεις, αλλά και για την πρωτοπόρα αποστολή «Απόλλων 11», η οποία συγκλόνισε την ανθρωπότητα, αφού μετέφερε τον πρώτο άνθρωπο στη Σελήνη.

Η συνολική διάρκεια αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι περίπου μία ώρα και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών. Η είσοδος στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη.

Σημείωση: Προτείνεται στα παιδιά που θα συμμετάσχουν να έχουν διαβάσει προηγουμένως το βιβλίο.

 

«Ανακαλύπτοντας τη βιβλιοθήκη»

Κυριακή 20 Μαΐου 2012, 11 π.μ.

Η βιβλιοθηκονόμος του Ιδρύματος Ευγενίδου Κατερίνα Πετροπούλου θα υποδεχθεί τα παιδιά στη βιβλιοθήκη φέρνοντάς τα σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας της. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τον τρόπο ταξινόμησης των βιβλίων και να εξοικειωθούν με τον τρόπο αναζήτησης εύρεσης και επανατοποθέτησής τους στα ράφια. Από το πρόγραμμα θα προκύψει «Οδηγός ξενάγησης της βιβλιοθήκης», που θα έχουν δημιουργήσει τα ίδια τα παιδιά.

Η συνολική διάρκεια αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι περίπου μιάμιση με δύο ώρες και απευθύνεται σε παιδιά Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού. Η είσοδος στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη.

Το πρώτο πρόγραμμα «Προσσελήνωση» θα γίνει στον Αρτεμώνα στο Πολιτιστικό κέντρο Σίφνου-Μαριάνθη Σίμου και τα παιδιά που ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν το βιβλίο στο Δημοτικό σχολείο Σίφνου, ενώ το δεύτερο «Ανακαλύπτοντας τη βιβλιοθήκη» στη σχολική βιβλιοθήκη του Αγίου Αρτεμίου στην Απολλωνία.

Σταύρος Καλογήρου
Δημοτικός σύμβουλος Σίφνου
Υπεύθυνος για θέματα Παιδείας

Απάντηση