Καμάρες

0

Οι Καμάρες βρίσκονται 5 χιλ. από την Απολλωνία, είναι το λιμάνι της Σίφνου και ο μεγαλύτερος παραλιακός οικισμός του νησιού. Στην απέναντι πλευρά των Καμαρών, («Πέρα Πάντα» για τους ντόπιους) βρίσκεται η περιοχή της Αγίας Μαρίνας από την ομώνυμη εκκλησία που βρίσκεται στην πλευρά ενός λόφου.
Τις δύο αγκάλες του λιμανιού που τις χωρίζει η θάλασσα, τις ενώνει η χρυσαφένια απλόχωρη αμμουδιά στο μυχό του όρμου.
Παρόλο που η παραλία Καμάρες είναι δίπλα στο λιμάνι, είναι μια από τις πιο καθαρότερες του νησιού γι’ αυτό και έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απολαύστε τον ήλιο στην αμμουδιά μήκους 1500 μέτρων, μία από τις μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες του νησιού, πλήρως οργανωμένη, με ρηχά και καθαρά νερά που αρχίζουν να βαθαίνουν μετά τα 50 μέτρα. Οι μικροί σε ηλικία φίλοι του νησιού λατρεύουν αυτή την παραλία, αφού τα ήρεμα ρηχά νερά και η άμμος τους χαρίζουν ατέλειωτες στιγμές παιχνιδιού. Εάν δεν είστε λάτρεις της ηλιοθεραπείας απολαύστε τον ίσκιο που προσφέρουν τα αλμυρίκια. Στο μισό της παραλίας βέβαια υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση, χωρίς όμως να αλλοιώνουν το τοπίο. Εκτός από τη θάλασσα μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το ποτό ή και το γεύμα σας στα μαγαζιά που βρίσκονται ακριβώς πάνω στην παραλία ή να προμηθευτείτε τα απαραίτητα από την καντίνα επί της παραλίας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παραλία Καμάρες συνδέετε με την μικρότερη βραχώδης παραλία που βρίσκεται κοντά στην Αγία Μαρίνα. Εκεί ο κόσμος που συχνάζει είναι λιγοστός και συνιστάτε σε όσους θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία.

Απάντηση