Κυματίζουν και φέτος 2 «Γαλάζιες Σημαίες» στην Σίφνο!

0

Είκοσι «Γαλάζιες Σημαίες» θα κυματίσουν φέτος το καλοκαίρι σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων.

Μέσα σε αυτά και η Σίφνος! Για ακόμα μία χρονιά το νησί μας βραβεύτηκε με «Γαλάζιες Σημαίες» για την παραλία των Καμαρών και Πλατύ Γιαλού.

Φέτος βραβεύτηκαν με το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες» 394 ελληνικές ακτές και 9 μαρίνες, με τη χώρα μας να κατέχει και πάλι (όπως τα τελευταία χρόνια) τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο, ενώ γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός βραβευμένων μαρινών.

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή, εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Απάντηση