Μελόπιτα

2

Η Μελόπιτα είναι το παραδοσιακό γλυκό του Πάσχα. Το φτιάχνουν το Μ.Σάββατο το πρωί για να το προσφέρουν μετά την νηστεία της Σαρακοστής.

Μελόπιτα Σίφνου
Υλικά

1 κιλό ανθοτύρα
6 αυγά
1 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση
Περνάμε τη μυζήθρα από το μύλο ή την τρίβουμε με το πηρούνι. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ με τη σειρά που είναι γραμμένα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Λίγο πριν βγάλουμε τη μελόπιτα από τον φούρνο, την πασπαλίζουμε με κανέλα. Την αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμη και την βγάζουμε.

Καλή επιτυχία
🙂

ΠΗΓΗ από το βιβλίο Σιφνέικες Γεύσεις…

2 ΣΧΟΛΙΑ

Απάντηση