Παραδοσιακή τοπική συνταγή που μπορείς να την γευτείς σε όλα τα ταβερνάκια του νησιού αλλά προτιμάται και σαν μεζές στα σιφνέικα σπίτια.

Υλικά
1 πακέτο ρεβύθια
2 πατάτες μέτριες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή ένα μεγάλο ξερό
1 κουτ. Γλυκού μαντζουράνα
1 κουτ. Γλυκού δυόσμο
1 κουτ. Γλυκού άνηθο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε από βραδύς τα ρεβύθια στο νερό να μουσκέψουν. Την επομένη βράζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Περνάμε τα ρεβύθια και τις πατάτες από το μύλο. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Βάζουμε όλα τα υλικά (τον πολτό από τα ρεβύθια, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και όλα τα μυρωδικά) σε λεκάνη και τα ανακατεύουμε.
Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά και πλατιά κεφτεδάκια. Βάζουμε το λάδι (κατά προτίμηση σε φριτέζα) να κάψει κι όταν είναι έτοιμο χαμηλώνουμε την φωτιά και τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες.
Προσέχουμε να μην μαυρίσουν από έξω, αλλά να πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
Καλή σας Όρεξη 🙂