Πρόσκληση-Πρόγραμμα Εορτασμού Παναγίας Χρυσοπηγής, Πολιούχου Σίφνου

0

TEΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2012 – ΠΑΡ ΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

Πανηγυράδες: Οικογένεια Μανώλη Μουστάκη

  • Ώρα 16:30 Εκκίνηση της ιεράς Εικόνας από την οικία του κ. Μουστάκη στην Καταβατή
  • Ώρα 17 :00 Παράκληση στον Ι. Ν. του Αγίου Γεωργίου στις Καμάρες
  • Ώρα 17:30 Επιβίβαση στο πλοίο SpeedRunner IV και διάπλους προς τον ιερό Βράχο της Χρυσοπηγής. Το πλοίο δε θα μεταφέρει πιστούς λόγω της επικινδυνότητας της αποβίβασης
  • Ώρα 18:30 Μέγας Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Δωροθέου Β’ και του Ιερού Κλήρου
  • Ώρα 20:30 Δείπνο – Τράπεζα Αγάπης

Παρακαλούμε όπως, κατά την ώρα της συνεστίασης, τηρήσουμε απόλυτη τάξη, επιδείξουμε ευγένεια και σεβασμό σε όσους, με δική τους πρωτοβουλία, θέληση και ευλάβεια προς τη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Χρυσοπηγής, υπέστησαν την ταλαιπωρία του ταξιδίου, για να συνεορτάσουν μαζί μας, παραχωρώντας τη θέση μας και αποδεικνύοντας έτσι τα φιλόξενα αισθήματά μας.

  • Ώρα 22:30 – 05:00 Παράκληση και ιερά Αγρυπνία

 

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ – 24 ΜΑΪΟΥ 2012

  • Ώρα 07:30 Έναρξη της Ακολουθίας του Όρθρου στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα
  • Ώρα 08:30 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β’ με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου του νησιού

Προσκαλούνται: τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Απολλωνίας, τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Αρτεμώνα, η Αστυνομική Αρχή, η Λιμενική Αρχή, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Νηπιαγωγεία, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο με Τάξεις Λυκείου, το ΕΠΑ.Λ. Σίφνου, το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, τα Σωματεία, οι Οργανισμοί, οι Σύλλογοι και όλος ο ευσεβής χριστιανικός λαός του νησιού, να συμμετάσχουν στις λειτουργικές εκδηλώσεις και στη λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνας.

  • Ώρα 11:00 Η πομπή θα ξεκινήσει από τον ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα με κατεύθυνση το Μνημείο Ηρώων. Θα προπορεύονται οι μαθητές των Σχολείων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους με την παρακάτω σειρά: Γυμνάσιο με Τάξεις Λυκείου, ΕΠΑ.Λ., Δημοτικό Σχολείο και Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Θα ακολουθούν τα εξαπτέρυγα και τα λάβαρα των Εκκλησιών, η Θαυματουργός ιερά Εικόνα, οι Ιεροψάλτες, ο ιερός Κλήρος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’, οι επίσημοι προσκεκλημένοι, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Αστυνομική και Λιμενική Αρχή του τόπου μας και ο ευσεβής λαός.

Η ιδία σειρά θα ακολουθηθεί και κατά την επιστροφή από το Μνημείο Ηρώων στον ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου και θα ολοκληρωθεί το επίσημο πρόγραμμα της Εορτής.

Η ιερά Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ, τόσο κατά τη μεταφορά της στο Μνημείο Ηρώων, όσο και κατά την επιστροφή της στον ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα θα κρατείται από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Τόσο κατά την άφιξη της ιεράς Εικόνας στο βράχο της Χρυσοπηγής, την Τετάρτη το απόγευμα, όσο και κατά τη Λιτανεία, τιμές θα αποδώσει η μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

  • Ώρα 21:00 Συναυλία στην Πλατεία Ηρώων από την μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

Επειδή με το υπ. αριθμ. 316 Β.Δ. η Εορτή της Παναγίας Χρυσοπηγής έχει ανακηρυχτεί ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΗ ΕΟΡΤΗ, επιβάλλεται όπως όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Καταστήματα και Γραφεία και όλα τα Σχολεία παραμείνουν κλειστά. Επίσης είναι επιβεβλημένος ο σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων, των γραφείων και των οικιών από την παραμονή της Εορτής, Τετάρτη 23η Μαΐου 2012.

Η Αστυνομική και Λιμενική Αρχή του τόπου προσκαλούνται και παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν για την απόλυτη τάξη και τήρηση των ανωτέρω.

Εκκλησιαστικός τελετάρχης υπό του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β’ έχει ορισθεί ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σίφνου Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Διαμαντής.

Καθήκοντα τελετάρχη από το Δήμαρχο έχουν ανατεθεί στην υπάλληλο του Δήμου κα Μαρία Ναδάλη.

Σίφνος, 15.05.2012

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ

Απάντηση