Τα 17 Νησιά των Κυκλάδων που θα πετάξουν Υδροπλάνα

0

Χάρτης Υδροπλάνω ΚυκλάδεςΣχεδιασμός για τη δημιουργία 17 υδατοδρομίων στο νομό, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα
Τα νησιά των Κυκλάδων δεν είναι πρώτα στο σχεδιασμό της εταιρίας Hellenic Seaplines S.A. για τη δρομολόγηση υδροπλάνων, ωστόσο έχει προγραμματισθεί η δημιουργία υδατοδρομίων, μιας και ο νομός μας θα είναι βασικός προορισμός στο μέλλον.
Η εταιρία έχει υποβάλει φακέλους ζητώντας αδειοδότηση για την κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε κάποιες περιοχές όπως ο Βόλος και η Ζάκυνθος. Παράλληλα, σε συνεργασία με Δήμους και Λιμενικά Ταμεία προκηρύσσονται διαδικασίες για αδειοδοτήσεις υδατοδρομίων και πλειοδοτικοί διαγωνισμοί για την παραχώρηση λιμανιών.
Όπως έχει ξαναγραφτεί, στις Κυκλάδες, οι διαδικασίες δεν έχουν προχωρήσει ιδιαίτερα. Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως διαμορφώνεται ο χάρτης και το μελλοντικό σχέδιο της Hellenic Seaplines S.A. για τη δημιουργία υδατοδρομίων στα νησιά του νομού.
Σύμφωνα με το πλάνο που έχει δημοσιοποιηθεί, υδατροδρόμια θα δημιουργηθούν στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και συγκεκριμένα σε 17.
Ειδικότερα, η εταιρία στοχεύει στην ίδρυση υδατοδρομίων σε: Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Σύρο, Κέα, Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη, Αμοργό, Φολέγανδρο, Ηρακλειά, Ανάφη.
Όλα τα παραπάνω, όπως έχει ξανατονισθεί και σε προηγούμενα δημοσιεύματα, προβλέπονται στο σχεδιασμό της εταιρίας, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την κατασκευή υδατοδρομίων. Άλλωστε, η δημιουργία τους εξαρτάται άμεσα και από τις ταχύτητες με τις οποίες θα “τρέξει” η τοπική αυτοδιοίκηση κάθε νησιού για να γίνει πράξη το εγχείρημα.
Εκτιμάται ότι τα υδροπλάνα θα ξεκινήσουν πτήσεις στην Ελλάδα από το Μάιο του 2015. Οπότε, από τον επόμενο χρόνο ίσως έχουμε και τα πρώτα υδατοδρόμια στις Κυκλάδες.
Χάρτης Υδροπλάνων στην Ελλάδα

Απάντηση