2η Έκθεση Εικαστικών Εργαστηρίων Σίφνου «Ελληνικά Σύμβολα»

2

Η ομαδική εικαστική έκθεση νέων καλλιτεχνών της Σίφνου, που θα πραγματοποιηθεί στο ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΚΟΥ στην Απολλωνία από τις 28 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου, αποτελεί ένα εικαστικό πακέτο σύγχρονης τέχνης, με σημείο αναφοράς την αγγειοπλαστική, το κόσμημα, τη γλυπτική, τη μικρογλυπτική και την εγκαυστική.

Πρόκειται για μια δράση παράλληλη, που για δεύτερη χρονιά, σαν στόχο θα έχει μέσα από εικαστικές προτάσεις να αναδείξει την πεμπτουσία της ομαδικότητας και τη δραστηριότητα κάποιων νέων με οράματα, επαληθεύοντας έτσι τη ρήση που συνοδεύει το νησί μας, “το νησί των ποιητών”, σε κάθε καλλιτεχνική απόδοση αυτής της ρήσης και η οποία αποτέλεσε μια από τις πολλές αφορμές για τη δημιουργία αυτής της έκθεσης.

Τέσσερις εικαστικοί καλλιτέχνες, λοιπόν, μέσα από τη δική τους ματιά και με ξεχωριστή πρώτη ύλη αποπειρώνται ο καθένας με τον τρόπο του σε μια μοναδική εικαστική έκθεση με έργα ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος, φτιαγμένα με ρομαντισμό και φαντασία.

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ – ΚΕΡΑΜΙΚΗ
ΝΑΡΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΚΕΡΑΜΙΚΗ
ΠΥΡΕΝΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΓΛΥΠΤΙΚΗ, ΜΙΚΡΟΓΛΥΠΤΙΚΗ, ΚΟΣΜΗΜΑ
ΦΡΑΖΕΣΚΑΡΟΥ ΧΡΥΣΑ – ΕΓΚΑΥΣΤΙΚΗ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 11:00-14:00 & 19:00 – 22:00
Τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα γίνονται στο χώρο δωρεάν μαθήματα εγκαυστικής

Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 στις 12:00 με τους  Ίριδα Κοράκη & Αυγουστίνο Κούμουλο σε παρουσίαση latin χορών.

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα ήθελα να ενημερώνομαι για τα δρώμενα στο νησί της Σίφνου ως εικαστικός. Κατάγομαι απο την Σίφνο και χάρη στο διαδίκτυο ανακάλυψα την ύπαρξη του ιδρύματος Πρόκου στην Απολλωνία. Απο τα λίγα που γνωρίζω απο τους γονείς μου και ειδικά τον πατέρα μου Νικόλαο Πρόκο η Αικατερίνη Πρόκου και ο Στυλιανός Πρόκος ήταν θείοι του.

Απάντηση